03.11.2013 1099

TARİHÇE

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında Şeyhli Mahallesinde Piraziz Şehit Öner Güner Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılmıştır. 2013 yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinden ayrılarak Piraziz Sağlık Meslek Lisesi (Piraziz MTAL) binasında bağımsız İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretim hizmeti vermeye başlamıştır. 2015 yılında ise Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Piraziz Anadolu Lisesi bünyesine taşınmıştır.

2020 yılı Eylül ayında ilçemiz Maden Mahallesinde tamamlanan 12 derslikli müstakil binasına taşınmıştır.

Piraziz İmam Hatip Ortaokulu bugün; Maden Mahallesi Atatürk Caddesinde bulunan binasında 4 şubede 61 öğrenci, 2 idareci, 10 kadrolu öğretmen ve 1 yardımcı personel olmak üzere toplam 13 personeliyle, Piraziz'in geleceğine yön verecek ve ışık tutacak nesiller yetiştirecek projelerle, milli ve manevi değerlerimizden aldığı güçle eğitim öğretime devam etmektedir.